måndag 3 januari 2011

Oj ett nytt år, 2011

Trodde inte det va så länge sedan jag skrev men det va det visst. Det har hunnit med att va både lucia, jul och nyår.
Lucia passerade rätt obemärkt förbi här då ingen av barnen har luciafirande för oss föräldrar, på skolan är det treorna som lussar för sina nära och kära samt de övriga eleverna så vi får snällt vänta tills nästa år.

Några kvällar efter lucia körde jag upp till Ullared för att försöka köpa lite av alla julklappar och fick en hel del fixat vilket kändes väldigt skönt och det verkar så här i efterhand som som alla julklappar blev uppskattade mer eller mindre i alla fall. Vi hade ju bestämt att barnen inte skulle få så mycket i år och även om jag pengamässigt höll det lågt blev det en del klappar ändå, men vettiga saker så det känns ändå som bra köp. Ja och så fick de ju ett Wii spel av oss och mormor. Sen blir det alltid mer paket än man tror för nära och kära.

Barnen hade även sitt barnkalas helgen innan jul, har ju inte hunnit med det innan och vi hyrde sockenstugan och det va rätt smidigt. Dock kan man ju tycka att det är lite dålig stil att inte medela att man inte kommer. Det va 8 barn i Melkers klass som inte kom och då va det bara 4 av dem som gett besked om att de inte kom. Eftersom de är 16 st i klassen så blir det ju 25% som inte gav besked. Dålig stil!
vi hade lite tomte tema så en del va tomteklädda. Vi körde även hela havet stormar genom att läsa en julberättelse och man skulle sätta sig när man hörde ett visst ord. Det va mer uppskattat än jag trodde det skulle bli.

Julafton firade vi sen på lite traditionsenligt sätt för oss. KL 11:00 samling vid krubban i Harplinge kyrka, det är alltid fint. Efter det bar det av till farmor för dopp i grytan och träffa alla jannes syskon. Lika trevligt som vanligt det med. Sen hem och öppna paketen som tomten varit och lämnat under vår gran när vi va borta. Ja Melker är fortsatt livrädd för tomten och har många kvällar runt jul haft svårt att sova. Det handlar inte om nervositet och spänning för honom utan om ren skräck. Efter paketöppning så packade vi in oss i bilen för att åka till Faster Lena och hennes familj där vi åt massa gott och öppnade ännu fler julklappar.

Juldagen så bar de av upp till mormor. Ännu mer julmat... julklappar och julgodis men vi hade en mysig dag där tillsammans med mormor, syrran och hennes sambo. barnen va lyckliga över sina julklappar, MP3 spelare och Wii spelet. Saga fick bla en Skrållan docka och även om den först va lite läskig så är den kul nu.

Annandagen
va vikt åt julmiddag hos morfar och även där fick ju barnen paket. Blev nya åklappar och en bultbräda till lilltjejen.

Ja julen gick snabbt, insåg dock att åka längre sträckor börjar bli rätt så jobbigt för min kropp. Känns som jag vill krypa ur mitt skinn. Sen så firade Saga julen med att va sjuk.... hon blev sjuk redan några dagar innan och hade 40 graders feber som vi fick kämpa ner men med växelvis panodil och ipren. Hon har även under julledigheten blivit pappas tjej (mer än hon varit innan) så jag har inte ens fått ge henne välling osv. Bara varit pappa som gällt.

Nyår firade vi hemma i lugn och ro. Hade inte orkat ta tag i något innan så vi bestämde oss för att va hemma och vid nio så skålade vi in det nya året med barnen så de sen kunde lägga sig. Vi höll oss vakna till 12 slaget men sen så va det godnatt även för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar