söndag 30 januari 2011

Home make over

Ja det är väl detta som kallas för att boa eller något. Det sägs att vi kvinnor ialla fall börjar få känslor att boa ett tag innan det är dags för att föda. Kanske är det så eller är det bara att vi här hemma äntligen fått tummen ur.

Har ju i flera år pratat om att tapetsera en del av vår långa vardagsrumsvägg, den delen där vårt matbord står. Kan säga att jag mött visst motstånd över detta då man inte kan tapetsera bara en del av väggen. Jo det går bestämt har jag hävdat eftersom rummet på så sätt blir lite mer avdelat utan att använda några väggar, avdelare osv. Hittade ju tillslut en tapet som fick godkänt av mannen och sen när det bara går en rulle så är det ju inte hela världen eller en dyr utgift.
Väggen blev ialla fall tapetserad förra helgen och det blev så snyggt! Så nu fick jag användning för två st vägghängda ljusstakar som jag haft i mina gömmor i flera år men aldrig kunnat hitta en plats till. Dock upptäckte vi att det går ju inte elda ljus i dem för avståndet till väggen är ju tokkort men de får sitta där som prynad även om jag är mot sånt egentligen. Fick även upp två av mina ord som jag fick av syrra med sambo i julklapp så nu hänger Carpe diem och lycka på väggen.Det som nu återstår i vardagsrummet är städning, upphängning av mina i dag nysydda panelgardiner (bilden viasr dock inte panellängder men de är sydda i detta tyget)
placering av mina nya fönsterlampor, inköp av någon grön och fin krukväxt, omklädning av mina stolar då jag i dagsläget inte har enhetligt tyg på dem men tyget finns hemma så det blir kanske dagens kvällspyssel sen ska det även inhandlas två st svarta eller grå mattor, en att ha vid soffgruppen och en under matbordet. Ja även en annan lekmatta till Saga ska köpas men efter moget övervägande i går så beslöt jag mig för att inte köpa den reamattan som de hade på rusta som skulle passat bra, en rosa och cerise matta men jag misstänker att jag tröttnar på den. Visst kunde den då fått flytta in i Sagas rum för hon har ju de färgerna där men jag stod mot impulsen till jag hittar rätt tills dess får hon ha den röda mattan som ligger i hennes lekhörna.
Ja de övriga vita väggarna måste målas där inne med men det får bli lite längre fram känner vi.


Även matrummet genomgår en make over. Fondväggen vi haft sen vi flyttade in har fått en del fula fläckar och jag va rätt trött på den och även här hittade vi en cool tapet.
Janne har i dag kommit till tapetseringen av väggen efter allt underarbete och det blir så snyggt. Ska ju även uppdatera vårt skåp/skänk som står i matrummet genom att tapetsera dess dörrar och lådor. Gillar inte alls den möbeln egentligen men tror att den kan bli en favorit när det är klart. Den har ju snällt fått bo kvar hos oss trots mitt ogillande enbart för att den är praktisk. Alla väggarna i matrummet ska även de målas och det kommer ske nu i samband med tapetseringen. Jag ska göra en tavla att hänga på mellanväggen vi har samt framkalla lite svartvita kort på barnen att hänga jämte. Tror det kan bli skitsnyggt. Vi har ju inga kort på varesig barnen eller oss själv i huset, nä vårt bröllopskort finns inte heller uppsatt någonstans. Barnen ska i alla fall få komma upp nu.
Har även inhandlat nya gardiner till matrummet som i dag bara lades upp då de va färdigsydda.(Har inte de svart panellängd eran till)
Sen skulle jag gärna ha en ny matgrupp till matrummet men det får vänta eftersom jag inte hittar va jag vill ha, tills dess får den gamla stå till förfogande trots alla skavanker.

Lamporna som kommer att stå i våra fönster nu sen är



Janne hade också en häftig ide´till vårt kök eller snarare våra köksluckor som inte ser så kul ut men vi får först göre ett test och så får jag återkomma efter det i så fall ;-)

Det rum som stått på tur i många år och alltid hamnar längre ner på listan är vår hall men nu har jag bestämt att i vår ska den göras. Ny matta ska läggas, trappan slipas och väggarna målas ev ska en spaklas upp och sättas en tapet på som jag hittat. Jag vet ju att jag har en underbar man som fixar detta lätt när han bara börjat men startsträckan är ofta lång och det kan man kanske förstå när man jobbar med att bygga och snickra hela dagarna åt andra och sen komma hem och fortsätta till oss men ändå inte till oss eftersom vi bara hyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar