onsdag 19 augusti 2009

Livet nu när vardagen är här.

I måndags va det dags för skola start och givetvis när vi kommer upp på morgonen har Melker hög feber, 39,6. Ja i med panodil och sen så är det bara att le och hoppas vi klarar att följa med Alfons på hans första dag utan gnäll.
Med till skolan, är med en timme ungefär, Saga sover bort denna tiden i babybjörnen. Hem en kort runda för att sen köra till BVC för vägning och första mätningen sen födslen. Hon har inte gått upp så mycket, endast 70 gram och väger exakt 5 kg, har dock blivit 4,5 cm längre så nu mäter hon 57,5. Berättar på BVC om hur hon varit i helgen då hon mest sovit osv, inte verkat hungrig och inte vill suga på flaskan ordentligt utan man lossar den jätte mycket. Hon va ju även iskall på lördagkvällen. Berättade även att hon tidigare under veckan hade ett andningsuppehåll men det gick ju bra och jag stressar ju inte upp mig i onödan så jag har låtit det va. Sen pratar vi också om att hon fortsatt har problem att bajsa utan stimulering och att vi hjälper henne pressa på genom att trycka hennes ben mot magen.
P på BVC tycker vi ska till läkaren för att lyssna på hjärtat så det är ok. Får en tid på em hos distriktsläkaren i Getinge. Hem igen, laga lunch, ringa svärmor och höra om de stora barnen kan va där när vi ska till dr. Det går bra, hämta Alfons i skolan, köra till svärmor och sen tillbaks mot Getinge igen. Träffar läkaren som inte kan märka av något fel alls på henne då hon är jätte vaken där men han skickar oss vidare till barnakuten och där tillbringar vi de kommande 5 timmarna. Träffar först en läkare som undersöker, ordinerar prover osv men hon vet inget större som kan fela. Vi tempar ju även Saga och då kommer ju det i gång i magen på henne och hon blir mycket lugnare efter att ha fått hjälp med att bajsa även om hon är svett efteråt. Äter lite, sover lite och sen blir hon åter orolig och både jag och sköterskan tycker tillslut att det verkar som hon vill bajsa mer så tempare henne åter igen och sen så kämpar vi med att hjälpa henne tömma tarmen och det kommer åter ett jätte lass och hon blir nöjdare men får kramper i magen med jämna mellanrum. Vill inte äta riktigt. Har vid detta laget bytt läkare och ännu en undersöker henne. proverna visar inget, inte heller urinen som vi tillslut lyckades få. vi får åka hem efter att ytterligare en läkare kollat henne. Det är magen som hamnar i fokus men vi får inget svar på hennes ovilja att suga, hennes slöhet och ointresse för maten. Ska dock ringa in i dag för att berätta hur det är med henne. Fick ju inte heller veta hur länge hon ska behöva hjälp att bajsa.

I går va hon väldigt gnällig, tempade henne för hon verkade varm men inte då. Fick inte heller igång magen genom det. Kom dock lite efter en andra tempning då hon verkade vilja bajsa men inte lyckades. Får va betoning på lite eftersom det kom i blöjan och hon inte fick hjälp av oss att pressa på. Gick inte lägga ner henne alls i går för då va det inte bra. Sölade en del med maten men fick tillsist i sig i alla fall 575 ml på hela dagen men det är för lite för henne men ändå ok tycker jag, hon ska i alla fall äta runt 750 ml per dag. Åt bara småslattar vissa gånger.

I natt så har hon sovit oroligt och verkat ha ont i magen, verkat trycka på men inget hade kommit i morse men då va hon ordentligt besvärad så jag tog tempen till hjälp för att reta tarmen och efter en liten stund så kom det i gång och i 10 min höll jag på att hjälpa henne att pressa ut hur mycket som helst och när vi va klara efter att jag flera gånger trott att nu måste de va slut va hon jätte nöjd igen men lite hungrig och åt efter en del trugande hela 75 ml sen somnade hon och nu sover hon som en stock.

Vi har ju börjat med minifom men det är ju inte gaser hon egenligen har problem med men läkaren ordinerade det.

I går hade vi besök av moster M och hennes kille. Jätte skoj att träffa dem. Melker och Alfons blev så glada i hennes kille. Trots att Saga va lite gnällig och Melker fortsatt hade feber så åkte vi en sväng in till stan, åt glass, kikade i affärer och köpte bänkpapper, pennfodral, pennor osv till Alfons, ja Melker fick lite med.

I dag blir en hemma dag så Melker kan repa sig och Saga vila, jag tvättar och funderar på om möblerna på altanen ska tas in men då måste den andra soffan bort från v-rummet och va gör vi med den. J hotade med att kasta den med en gång för den kommer väl aldrig tillbaks till v-rummet menade han på. Just nu funderar jag på en omöblering av melkers rum och om han kan ha den där inne. Hmm. Soffan kan va bra att ha om vi får tillgång till det andra oinredda rummet där upp och vi kanske kan få sovrum till två där på något sätt och Alfons nuvarande rum kan bli lite tv rum för dem. Frågan är bara om den går upp för trappan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar