fredag 10 december 2010

Vår kära Dr Anna


I dag så ringde äntligen vår Dr Anna, ja egentligen är det Melker och Sagas dr men hon är underbar så hon går under benämningen Dr Anna för oss alla här hemma. Saga har den sista veckan ätit sämre, ja vällingen har gått ner men inte mycket av den vanliga maten.
Skulle ju varit hos Dr Anna förra fredagen med båda barnen men vi va tvugna att avboka tiden. Så i stället fick jag löfte om en telefontid till Anna då hon inte hade några fler tider i dec eller jan. och jag behövde få läkarutlåtande inför vårdbidragsansökan som nu ska förnyas och Sagas ska ju med i den med.
Eftersom Saga sovit dåligt, ätit dåligt osv sista 1,5 veckan så kände jag att jag ville ha lite råd av henne också eftersom det inte är någon mening att ringa någon annan dr som inte är insatt i allt runt Saga och hennes mage.
Vi har ju fått besked från Göteborg att vi skulle försöka med lavemang varannan dag och resulax varannan. Har så gjort denna veckan men det verkar ju göra att hon mår än sämre. Hon är ju så stor nu att hon inte borde ha lavemang längre för det är ju ingen långsiktig lösning. Nä man va ska man göra när magen inte funkar på henne. Dr Anna tyckte i alla fall att vi ska gå från detta försök och nu under tre dagar ge henne lavemang gånger 2 varje dag. Eftersom hon reagerar som hon gjort tidigare när det stått mycket i tarmen så finns det ingen anledning att utsätta henne för mer strålning som en röntgen ger.
I kväll när jag gav lavemang så hann jag inte spruta in vattnet innan hon pressade ut det igen och det kom massor av avföring. Ja det är nog så att det verkligen är fullt för det som kom verkar ha stått rätt långt ner och ändå får hon inte ut det. Fattar inte varför de inte hittar något, för något fel är det ju.
Som Dr Anna sa: inte kan man sluta med lavemanget bara för att hon inte borde behöva ha det nu när hon är så stor.... man kan ju inte sluta när det inte funkar.
Vi får väl se om vi blir klokare efter pratat med DR Sigge från Göteborg på måndag, Anna ska att vi kan ju fråga om inte vi kan gå till neurolgen här nere i stället, fick namnet på en som jobbar i Göteborg men är här varannan veckan. Ska höra om inte han kan va okej att gå till. Det kostar ju sjukhuset här massa pengar varje gång vi ska behandlas där uppe och det kostar oss tid och kraft att behöva köra dit upp alltid också. Vore ju skönt om de kunde sköta de mesta av undersökningarna här nere.

Man känner sig så maktlös som förälder när man inte kan göra något och ingen kan svara på varför de inte hittar något heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar