fredag 7 maj 2010

Skolan grr

Ja ibland så blir man så trött på denna egna lilla värld som skolans tycks va.

A fick denna veckan åter igen en läxa som han saknar storförmåga att få något vettigt ut av. Den bestod av att finna mönster, ja talen gick jätte bra. Där skulle man se i varje kolum vilket system man använt.
Va ex
13 16
15 18
11 ?
osv
Han va med på att det va tre steg plus upp på varje rad, nästa va det fyra neråt och sista va tre nedåt och det funkade bra. Ja han har ju svårt att hålla i minnet från uppgift till uppgift i samma kolum hur många minus eller plus det va och fick kolla efter det mellan varje men han löst det!
Sen kom vi till när det va ritat mönster som han skulle rita och upprepa likadant och i sånt system har han svårt att se mönster och samband. Vilket man vet sen testerna på Hab med så jag va inte förvånad. Kan ju tilllägga att detta sluta med mycket ilska från hans sida.

pratade sen med hans fröken eftersom Alfons häromdagen också berättade att de andra barnen inte alltid är snälla mot honom och det förkommer både nyp och slag. Detta berättade han när han va på strålande humör och det liksom bara slank ur honom då han va glad över att slippa gympan nästa fredag då det är lov. Jag blev väldigt förvånad när han säger det eftersom jag vet att han gillar gympan. frågar varför han vill slippa den? Jo det händer en del i omklädningsrummet och det är tydligen alla utom en kille som är på honom. Att det hänt en gång visste vi eftersom han kom hem med ett fult rivmärke över hela ryggen och då hade han blivit ledsen och läraren hade fått veta och ska tagit tag i det. A är ju en kille som ofta har blåmärken men det sista tycker vi det blivit fler, han ju lätt att få blåmärken och vi har trott att det beror på att det är mycket mer utomhuslekar nu. Han hade för ett tag sedan ett på höften som va rätt stort och han ville inte berätta hur han fått det, han kom inte ihåg osv. Vi släppte de då. Nu sa han :- Mamma kommer du ihåg när du frågade om blåmärket? Det gjorde jag ju. - jo jag fick det av att X slog mig med sin gympa påse. Tog ju upp detta med hans fröken och men hon hade svårt att tro att det kunde ske sånt på skolan... och sen måste de ju veta om det är iskolan det sker, på bussen eller fritids för är det vid, på bussen eller fritids så hade inte med det att göra. Men herregud de är ju flera av dem som jobbar på båda ställena! Och vid bussen innan de åkt från skolan måste väl det ändå va skolans ansvar att se till att inget händer eller vem har ansvaret då? Ingen?

När vi pratat om detta så tog vi ju även upp läxan då men hon kan ju inte ge barnen olika läxor eftersom de gärna vill ha samma som sina kompisar och han måste ju få laxor han inte kan också får man kan ju inte ta bort det. Nä det är sant men kanske inte i veckoläxa. Varje gång han inte kan sin läxa så knäcker det honom och hans självkänsla men det verkar som det inte har betydelse eller?
Till saken hör att hon testat hans förmåga med mönster på ett enkelt sätt häromdagen där udda tal skulle va blå och jämna röda. Han kunde säga va som va udda och jämt men han kunde inte förstå sambandet och mönstret med färgerna. Hon tycks också tro att alla hans problem över en natt växer bort... tyvärr är det inte så enkelt men så glad jag vore om det skulle va så.

Det har hänt så mycket med honom och han har verkligen utvecklats mycket på alla sätt men det gör också hans verkliga problem blir väldigt tydliga och med rätt hjälp så kommer han kunna utvecklas och klara vardagen det är jag helt säker på men då måste det va rätt hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar